• Tervetuloa RPG Maker Finlandiin!
  • Ongelmatilanteissa ole yhteydessä Isopahaan (isopaha@gmail.com)
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Opas RPG Maker XP ja Ubuntu
Thread Modes
#1
Olen törmännyt useasti keskusteluihin jotka pyrkivät selvittämään toimiiko RPG Maker XP Ubuntulla. Vastaus on kyllä!  Aionkin tässä nyt siis selventää kuinka saada RPG Maker XP toimimaan Ubuntulla.

Ensimmäiseksi tulisi varmaan selventää, että Ubuntun uusin distribuutio on versio 10.10 (Maverick). Maverick on vielä ns. "betassa", mutta tästä huolimatta se on päivittämisen arvoinen! Mikäli sinulta puuttuu tämä, hae se täältä.

Seuraavaksi päästäänkin leikkimään päätteellä, ja lataamaan kaikkea kivaa! RPG Maker XP on luonnollisesti tehty windows ohjelmaksi, mutta se ei meitä haittaa.  Wine on ohjelma joka "emuloi windows työpöytää ja ympäristöä". Asenna Wine koneellesi kirjoittamalla päätteeseen seuraava:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.3


Nyt winen tulisi olla koneellasi. Tarvitset vielä kuitenkin muutamia lisäosia saavuttaaksesi varman tavan asentaa ja pyörittää RMXP:tä. Asenna winen lisätyökalu WineTricks kirjoittamalla seuraava:

wget http://winetricks.org/winetricks

Käynnistä WineTricks ja asenna tarpeelliset lisäykset Wineen. Mitä valita? Yleisesti hyödylliset lisäykset ympäriistöösi on listalta löytyvät mm. Service Packit, Direct X, muutamat DLL-tiedostot(Listassa on vain joitain erikoisia DX dll-tiedostoja ladattavana). Mitä ikinä kuvitteletkaan asentavasi windows-ympäristösi parantamiseksi! Käytä järkeä.

Nyt kun wine on viritetty toimimaan täydellä potentiaalillaan, on aika asentaa itse RMXP. Aloittelija Huomautus! Windowsille suunnitellut asennusohjelmat ja .exet käynnistyvät aivan normaalisti kuin windowsilla, mutta wine ympäristössä. Tässä kuvaa onnistuneesta RGSS-RTP, ja RMXP käynnistyksestä:
RGSS-RTP
RMXP

Ennen kuin käynnistät ohjelman, on suositeltavaa tietää seuraavaa: Valitettavasti Ubuntu ei ole koskaan päässyt eroon vapaasta äänipalvelimestaan, PulseAudiosta jonka se taannoin otti käyttöön. Kyseinen äänipalvelin on erittäin huono, ja se tuntuu olevan yksi suurista syistä miksi Ubuntun kanssa pelaamisessa ilmenee ongelmia. Ei hätää, sillä tämä paholainen on karkoitettavissa päättellä näin:

gstreamer-properties


Valikosta voit vaihtaa PulseAudion huomattavasti parempiin vaihtoehtoihin kuten ALSA ja OSS. Mikäli komento ei toimi, se tarkoittaa että et ole edes asentanut perus paketteja jotka ehostavat koneesi perustoimintoja.

Koosteena vielä päätekomennot ja tärkeimmät muistettavat:
Wine
WineTricks + lisäykset
PulseAudion vaihtaminen


sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.3
wget http://winetricks.org/winetricks
gstreamer-properties


Toivottavasti pääset nyt nauttimaan RMXPConfusedtä Ubuntullasi, nauti!
Join the forums they said.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)