• Tervetuloa RPG Maker Finlandiin!
  • Ongelmatilanteissa ole yhteydessä Isopahaan (isopaha@gmail.com)
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Claymore - The Lost One [VXace]
Thread Modes
#1
No käynnistelläänpä täälläkin hieman keskustelua täälläkin viimein, kun tässä on kaksi viikkoa vierähtänyt omasta rekisteröitymisestäkin Big Grin

Näin aloitusprojektiksi ajattelin pelata varman päälle ja muodostaa pelini fanfiktiivisesti Claymore mangan pohjalle. Tarkoituksena olisi siis käyttää tuota mangan tarinaa perusrunkona, jonka avulla saisi hyvin harjoiteltua erilaisia eventtejä, kuten questien tekoa sekä tarinankerrontaa ilman että juuttuisi liikaa tarinan tuomiin pullonkauloihin. Yritän näin saada projektin pysymään liikkeellä ja motivoida itseäni opettelemaan noita uuden ohjelman ominaisuuksia, ja koska projekti on vain omaan käyttöön, niin ei tarvitse miettiä tuota tekijänoikeus puoltakaan liiemmalti tässä vaiheessa.


Tarina

En nyt spoilaa mangaa liiemmalti mikäli joku tahtoo sen joskus lukea, mutta tarina lähtee liikenteeseen siitä, että kuvitteellisessa feudaali maailmassa ihmiskunnan riesana on eräänlaisia petoja, jotka saalistavat ihmisiä ja ne voivat myös soluttautua ihmisyhteisöjen keskuuteen ottamalla ihmisen muodon. Petojen torjumiseksi on luotu joukko sotureita, jotka ovat puoliksi ihmisiä ja puoliksi petoja. Näillä sotureilla on yli-inhimillisiä voimia, kuten he ovat normaaleja ihmisiä voimakkaampia ja heillä on hyvinkin erilaisia erikoisiskuja, koska he voivat käyttää tarpeen vaatiessa tiettyjä petojen ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien hyödyntäminen on kuluttavaa ja niitä käyttäessä vaarana on että soturi muuttuu itsekin pedoksi.  Oman mausteensa sarjalle luo se, että soturit ovat naisia, sillä muutetut miehet eivät voineet hallita pitkään lisättyä pedon puoliskoa ja he muuttuivat pedoiksi. Ajatukset ja suuntaviivat

Lähdin toteuttamaan projektia luomalla oman näkemykseni mangan maailmasta, joka näkyy alla liitteenä. Tämä herättikin minut kysymään, että miten te yleensä lähdette rakentamaan projektianne? Tietysti yleensä syntyy idea ensin, mutta mitä työvaiheita teette tämän jälkeen, jotta pääsette projektissa eteenpäin? Keräättekö materiaalia? Muodostatteko tarinan/pelin idean rungon? Toisin sanoen mikä on se palapelin pala, josta lähdette liikkeelle? Erityisesti kaipaisin ajatuksia siitä, miten etenette tarinavetoisen pelin tekemisessä. Itse ajattelin, että koska hyödynnän olemassa olevaa tarinaa, niin rakennan maailmankartan ensiksi, jolloin tiedän mitä alueita minun tarvitsee tehdä peliin ja näin pyrkiä hahmottamaan tuota kokonaisuutta.


 
.jpg   World 2.jpg (Size: 483.58 KB / Downloads: 8)

Alkuperäisestä tarinasta poiketen ajattelin pelin protagonistiksi mies soturia, joka kerää ympärilleen ryhmäksi tarinasta tuttuja hahmoja. Tämän pohjalta olen pohtinut seuraavanlaista runkoa pelille:

Osa yksi
1. Alkupohjustus tarinaan "alkuvideona" eli lähinnä tekstiä ja pari hahmon kuvaa keskustelemassa
2. Pelaaja nimeää hahmon
3. Maailmaan tutustuminen, hieman kehityspisteiden keräämistä ja pari pientä questia. Peli noudattaa tässä kohtaa perinteistä rpg mallia.

Osa kaksi
4. Tässä kohtaa peli siirtyisi enemmän tarinavetoiseksi ja hahmon kehitys jäisi vähemmälle.

Osassa yksi siis ajattelen harjoitella hyvinkin perinteistä RPG mallia, jossa tutustutaan vähän maailmaan ja hahmon kehittymiseen sekä yleiseen mekaniikkaan. Toisessa osassa harjoittelen tarinankerrontaa RPG Makerin tyylisessä maailmassa ja miten tällainen tarina on vietävissä Makerillä maaliin saakka. Mangahan periaatteessa sopii tähän hyvin, sillä siellä on kohtauksia jotka sopii pomotaisteluiksi ja toisaalta siinä on myös sitä peruskauraa, joka sopii hahmon kasvattamiseeen. Myös osa Makerin omista ja DLCstä saamani battlerit sopivat visuaalisesti hyvin tähän projektiin, joten voin keskittyä juuri ohjelman kykyjen omaksumiseen.


Ominaisuudet ja  mahdolliset ongelmat

En nyt ajatellut hirveästi mitään erikoisia ominaisuuksia lisätä, joten suurimmat ongelmat liittynevätkin siten projektin toteutuksen osalta siihen, miten tarinan ja peliosan pelaamaan luontevasti keskenään. Välivideoihin ja keskusteluihin sekä hahmon nimeämiseen olen jo jonkin verran perehtynyt erään tutorial sarjan kautta, joten niitä  osaan luultavasti hyödyntää tässä.

Pelin täytyisi olla myös pelattava, eli peli ei saa olla liian helppo tai vaikea. Tasapainotusta varmaan voisi pitää yllä keinotekoisella vaikeusaste systeemillä eli helppo taso antaisi vastustajien statteihin tietyn prosentuaalisen heikennyksen ja vaikeampi vaikeusaste taas päin vastoin nostaisi vastuksien kykyjä. Itselläni ei ole myöskään kokemusta, miten normaalissa rpg maker pelissä yleensä pelaaja häviää jos ryhmä häviääkin taistelun. Eli löytyykö niistä yleensä tietty piste (esim. edellinen tallennus?), josta pelaaja voi jatkaa pelaamista vai joutuuko pelaaja aloittamaan pelin alusta?

Tahtoisin myös hieman rajata näkyvyyttä ruudulla eli pelaaja ei näe ihan koko ruudun aluetta selkeästi vaan vain osa on täysin selkeästi nähtävissä ja loppu on himmeämpää. Tämä pakottaisi pelaajan hieman enemmän tutkimaan aluetta. En vain oikein tiedä vielä, miten tämä on näkemissäni RPGConfusedsä toteutettu. Ehkä Google kertoo, mutta vinkatkaa jos tiedätte jonkun tavan, miten tällainen on mahdollista toteuttaa.

Sinällään pohdein myös sitä, että muodostaisin  manapoolista mittarin sille, kuinka järjissään hahmo on elli jos mana menee nolliin, niin hahmo muuttuu pedoksi, jota vastaan pelaaja joutuu taistelemaan. Event käskyllähän tämän voisi toteuttaa helpostikkin. Tämä tietenkin koskisi vain sivuhahmoja. Toisaalta se taas rajaisi hieman hahmoja, joitka pelaaja voisi ottaa tarinan puitteissa mukaan, sillä tarinan etenemisen kannalta tärkeä hahmo ei voisi muuttua pedoksi ilman että tarina muuttuisi liikaa. Toki sen voisi kai tehdä niin, että jos pelaaja kykenee voittamaan muuttuneen hahmon taistelussa, niin tämä voisi laukaista eventin, jossa pelaajan ohjaama hahmo toteaa sivuhahmolle että tämä onnistui palaamaan takaisin ihmiseksi tai jotain vastaavaa. Tällainen mekaniikka antaisi myös erilaisia mahdollisuuksia taisteluihin eli käyttääkö pelaaja erikoisiskua niin monta kertaa että sivuhahmon "mana" kuluu loppuun ja näin helpottaa vaikeaa vaikeaa pomotaistelua, mutta samalla pelaaja ottaa riskin että häviääkin pomotaistelun jälkeen muuttuneelle sivuhahmolle.

Tällaisia ajatuksia tämän aloittelijan toimesta.   Smile  Heräsikö mitään ajatuksia tästä visioinnista?  Pitäisikö huomioida jotain erityisesti? Ajatuksena on tosiaan harjoitella ja ymmärtää RPG Makerin toimintaa itseäni kiehtovaa tarinaa hyödyntäen.
 
Reply
#2
Ensinnäkin jee, uusia projekteja! Big Grin Toisekseen hyvä idea tukea harjoittelu johonkin olemassa olevaan tarinaan, niin pääsee harjoittelemaan olennaista – työkalulla tekemistä.


Kun minä lähden kehittämään projektia, kirjoitan ensin jonkinlaiset suuntaviivat siitä, millaisessa maailmassa peli tapahtuu (käytän esimerkkinä Ulkoluotoani. Siinä maailma on pieni saari saaristomerellä). Sen jälkeen mietin, millaisen tarinan ja maailman haluan (hauska tarinapeli) ja millaisia pelaajahahmot ovat (villejä lapsia) ja millä sitä korostetaan (mielikuvitushahmoilla ja tuskastuneilla vanhemmilla ja ulkopuolisilla). sitten kirjoitan synopsiksen – aloittaen keskeltä. Siihen, miten asetelmaan on päästy ja miten tarina loppuu ovat sellaisia, jotka minulle syntyy tarinan kasautuessa. Melkein kaikki projektit, jotka olen aloittanut kirjoittamalla ensin alun, ovat muuttuneet ikuisuusprojekteiksi Tongue Mutta pelintekijästähän se on kiinni!

Tämän jälkeen alan sovittelemaan kaikkea muuta synopsikseni ja hahmojeni asettamiin kehyksiin. Niiltä pohjilta sitten kokoan karttoja ja muuta. Ensimmäisenä teen tärkeät tapahtumapaikat ja sitten rakennan lihaa ympärille. Minulle se toimii parhaiten ja siksi maailmankartta syntyykin minulla melkein aina viimeisenä (:
Ps. hyvännäköinen maailmankartta, mutta jos haluat sen esimerkiksi loopaamaan vasemmalta oikealle, niin se voi vaatia vähän kehitystä maailman vasemmalta ja oikealta reunalta.

***

Yksi hyvä juttu, minkä olen huomannut olevat aika krusiaali projektin valmistumisen kannalta on ollut se, että asetan joitain kulmakiviä, jotka ei saa muuttua Big Grin En esimerkiksi lisää enää alun jälkeen plugareita, jotka vaatisivat jokaisen kartan uudelleenviilausta tai vaikkapa 50 eventin korjausta. Silloin tulee pakeitoitua koko projekti ikuisuustyön surunauhaan ja aloitettua jotain ihan muuta Big Grin Loppuunviedyt jutut opettaa eniten!

RPG Makereissa on automaattisesti sallittu tallennus valikossa ja sitä ei yleensä kannata muuttaa niin, että tallentaa ei voi Big Grin ”pelaa koko luolasto uudestaan jos kuolet” –tyyppiset jutut ovat ihan hyvästä syystä jääneet 80-90 luvun vaihteeseen Wink

Kivoja ideoita kaikenkaikkeaan! Tsemppiä tekemiseen ja päivittele toki edistymistäsi! Minä yritän saada viikottaisia kuulumisia kehityksestä, että pysyy omakin into paremmin yllä.
 
Reply
#3
Hei, mukava nähdä että uusia jäseniä on tullut tänne!

Siitä vain tekemään, ajatukset kuulostaa kiinnostavilta

Tuo World map on aika iso, menee varmaan kehittelyssä aikaa

mutta onnea projetkiin Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)