RPG Maker Finland

Full Version: DLC:t
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Elikä tämmöinen keskustelu aiheesta joka itseäni ärsyttää aivan suunattomasti. Miksi peli pitää myydä kymmenessä osassa?

Peli pitää tehdä valmiiksi kerralla, ja jos saat uusia ideoita myöhemmin, aloita uusi. Hyvänä esimerkkinä tästä asiasta on vain noin 80% kaikista peleistä mitä viimeaikoina on tehty ja julkaistu, ja minua alkaa ärsyttämään yhä enemmän.

Mutta olenko minä vain jotenkin pikkusieluinen modernisaation vihaaja? Onko täällä joku joka mielellään perustelisi minullekin miksi pelissä pitää olla peli+ yksi DLC joka toisen kuukauden välein, kunnes GOTY julkaistaan?
Yksinkertaista: koska raha.

Pelejä pyritään osittamaan enemmän ja enemmän, koska tällöin voidaan myydä useampia tuotteita.

Ennen vanhaan ostit 50 eurolla (pc-pelien kategoriassa suht perushinta) pelin kun se ilmestyi, ja mahdollisesti yhden lisäosan n. 20 euron hintaan sitten puoli vuotta - vuoden myöhemmin tms.

Nykyään taasen on parempaa myydä peli sen 50 euron hintaan, sitten päälle joku delssi hintaan 6-9 e tai jotain, toinen mokoma, ja sitten joku krääsä päkki hintaan 4 tai 5 euroa.

Olennaisinta on kuitenkin, että hintaansa nähden dlc:t vaativat reilusti vähemmän aikaa, työntekijöitä ja muita resursseja kuin jos tekisi vanhaan tuttuun tapaan täysverisen lisälevyn. Kustannukset ovat siten pienempiä. Useampi pelaaja myös todennäköisemmin nappaa pari pientä delssiä ("no eihän noi nyt niin kalliita oo...") kuin satsaa enemmän rahaa kunnon lisäriin.

Siitäkin syystä dlc:t ovat kivoja (siis pelifirmojen kannalta) kun ne pidentävät emopelin elinikää: peliä pelataan kauemmin ja tämä yhdistettynä delssien lisämateriaaliin uudet pelaajat saattavat ostaa myös pelin.


Itsekin kyllä inhoan dlc. Jotkut ovat suhteellisen hyviä, mutta sitten on näitä umpisurkeita pohjanoteerauksia (kuten monet Biowaren dlc) tai sitten kaupitellaan jotain turhaa krääsää (lol uusia skinei tai armoreita Dragon age2!) ja ominaisuuksia, joiden kuuluisi olla peleissä vakiona (Shogun 2 Total War Blood Pack... ei helv).

Mutta minkäs teet kun firmojahan kiinnostaa vain se rahan niistäminen.

Toisin sanoen: Saan vihata DLC:eitä ihan niin paljon kuin haluan. Mahtavaa Smile
Delssit on vähän kaksjakonen asia minusta... Jos firma haluaa myydä skinejä ja muuta kosmetikkaa, senkus.
Ja jotkin delssit on vähä niinku nykyajan lisälevyjä, kuten Dawnguard ja Dragonborn Skyrimiin...
Toisaalta, jos lähes vaaditaan delssit että saa täyden kokemuksen, siitä en tykkää...
Minun mielipide delssistä menee aikalailla samoja linjoja pitkin mitä TB:n...
Onhan ne ihan jees jos ne ei ole mitään skinnejä tai map packeja mitä CoD-tekijät harrastaa. Killing Floorin tekijät on myös vähän haksahtanu skinnien myyntiin.

Ainakaan Fallout New Vegasin DLC:t ei ollu mitään pelkkiä mappipakkauksia.

(Onneks Valve ei vaadi että ostat jokaisen Team Fortress 2 updaten, koko peli on muutenkin ilmainen ellet sitte tahdo ostaa aseita tai hattuja, joita voi saada muutenkin sillä aikaa kun pelaa)